Loading color scheme

letterkunste, medias en leute

Die aktualyteiten klappen van de nieuwe boeken of CDs in 't Vlamsch maer oek van leuteprograms (theater,...)

Krochte handteëkt de 39ste keure "Ja om 't Vlamsch"

Stéphane Colaert, Burgemeëster van Krochte, het van den nuchtend de 39ste keure "Ja om 't Vlamsch" handteëkt die oek de 10ste is van de Steien-en Durpenvergaeringe van den Top van Vlaenderen.
Meer Leezen

'T Vlamsch kokken van de Herbergen - een nieuwen tweëtaeligen boek

Hen is daer ! Den recettenboek is edrukt !!

Meer Leezen

ANVT op Vlaenderen TV Toer

'T was naer Sinte Jans Kappel, den 19sten van april en me waren daer !
Een schoon portret van nuus Vlaenderen.

'T eërste 7 famyljenspil in 't West-Vlamsch van Frankryk is daer !!!

Dit 7 famyljenspil is 't eërste zukke spil in 't West-Vlamsch in Frankryk. 

Meer Leezen

2 nieuwe tweetaelige boeken te koopen

Schryven en klappenD'akademie voor Nuuze Vlaemsche Taele het twee nieuwe tweetaelige boeken edruukt mee d'helpe van 2 members van d'ANVT :

Schryven en klappen - Pour apprendre le flamand  : 'T is een boek om de vlaemsche taele te leeren. Hen is eschreeven en de schilderien zyn emakt van Frédéric Devos, schoolekoster in 't Puublyk schoole. De 32ste lessen klappen van 't daegeliksche leeven, de tradysjen en de vlaemsche kulteure.

Stylen en menschen van Vlaenderen - Métiers et gens de Flandre / Op enStylen en menschen van Vlaenderen langst de zee - Sur et au bord de la mer : van een gedacht van d'assocyaesje Het Reuzekoor en ze president – Marie-Christine Lambrecht. Je gaet de kennisse maeken mit de kleëne geschilderde kaboutertjes dien emakt ewist hen van den artist en Duunkerkenaer Pierre Herlez. De styf schoone portretten zyn in paegen ezetten van Frédéric Rau. Mit die terracotta bildjes dat Pierre Herlez zo schoone emakt het, je gaet d'oude werkstylen van oovertyd, deëlinge van nuuze Westhoeksche Vlaenderen, kunnen weerezien en weereleeven. 

Al klykken hier op de bildjes, je gaet ael weeten op die boeken en je gaet ze kunnen koopen. En is 't dat nie een schoon kadootje te geeven !

Pagina 1 van 2